Sa oled siin

Milline toit on taldrikul aastal 2030? Seminar toidu koostise muutmisest toidukäitlejale 3. septembril 2020

Kausitäis friikartuleid laual.

Tervislik toitumine on üks hea tervise alustalasid. Seda mõjutab ning paremate valikute tegemisele aitab kaasa kindlasti ka elukeskkond.

Toidu koostise muutmine ehk reformuleerimine soola, suhkrute ja küllastunud rasvhapete vähendamise teel on üks võimalusi muuta valikuid mõjutavat elukeskkonda ning pidurdada toitumisega seotud mittenakkushaiguste levikut ning ülekaalulisuse ja rasvumise kasvu. Toidu reformuleerimine on oluline osa ka Euroopa rohelise kokkuleppe raames rakendatavast strateegiast „Talust taldrikule“.

Eesti toidu tootearendus tervist toetavaks!

Maaeluministeerium soovib kujundada meetmeid, millega toetada toidutööstust toidu koostise muutmisel läbi uuenduste ja investeeringute. Selleks kutsume toidutööstust osalema Eesti toidupoliitika labori korraldataval seminaril, mille eesmärk on tõsta käitlejate teadlikkust toidu reformuleerimisest, anda ülevaade olukorrast ja kaardistada ettevõtete vajadusi.

Seminari korraldajate logod
 

Aeg ja koht

3. september 2020
Maaeluministeeriumi suur saal,
Lai tn 39 // Lai tn 41, Tallinn
Kell 10.00–15.00

Registreerumine

Seminarile registreerumine on lõppenud.

Lisainfo

Katrin Lõhmus
nõunik
toidu üldnõuete büroo
toiduohutuse osakond
katrin.lohmus@agri.ee
tel 625 6509

 

Päevakava

Aeg Päevakava punkt
10.00–10.30 Registreerimine, hommikukohv
10.30–10.40 Sissejuhatus seminarile
Katrin Lõhmus, Maaeluministeerium
10.40–11.10 Toitumise olukord Eestis ja selle mõjutamine toidu koostise muutmise abil
Haidi Kanamäe, Tervise Arengu Instituut
11.10–11.30 Toidu koostise muutmise (reformuleerimise) teemalise küsitluse tulemused
Katrin Lõhmus, Maaeluministeerium
11.30–12.15 Toidu koostise kaardistamise tulemused
Haidi Kanamäe, Tervise Arengu Instituut
12.15–13.00 Lõuna
Maaeluministeeriumi suur saal
13.00–13.15 Sissejuhatus töötubadesse
Siret Talve, Maaeluministeerium
13.15–14.15 Töötoad
Eesmärk on seoses toidu reformuleerimisega kaardistada nii seda takistavaid probleeme kui ka ettevõtete vajadusi (nt tehnoloogiad, pakendid, teadustöö ja innovatsioon, tootearendus jne)
14.15–14.30 Kohvipaus
14.30–15.00 Töötubade kokkuvõtted
 

Millega arvestada koroonaviiruse leviku tõttu?

NB! Koroonaviiruse Covid-19 leviku tõttu riigis tuleb arvestada järgmisega.

  • Covid-19ga seotud olukorra võimalikul muutumisel võib juhtuda, et peame seminari ära jätma. Sellisel juhul teavitame Teid sellest meilitsi või telefonitsi.
  • Tagame seminariruumis inimeste hajutatuse ning pakume käte desinfitseerimise võimalust ja isikukaitsevahendeid (kaitsemaske).
  • Seminaril saab osaleda kuni 35 inimest. Kohad täituvad registreerimise järjekorra alusel.

Ametlik info eriolukorra kohta Eestis: kriis.ee.