Sa oled siin

Seminar-arutelu "Toidujäätmete ja toidukao vältimine tootmisest tarbimiseni", 23. jaanuar 2020

Külluslik suupistelaud.

Eesti toidupoliitika labor koostöös Keskkonnaministeeriumiga kutsub osalema seminaril-arutelul „Toidujäätmete ja toidukao vältimine tootmisest tarbimiseni“.

Seminarile on oodatud kõik toidu tarneahela osalised alates esmatootjatest kuni lõpptarbijateni välja. Saa osa toimunud arengutest, tule räägi kaasa toiduraiskamise vältimise teemadel ning mõtleme üheskoos, kuidas minna edasi!

Seminaril osalemine pakub võimalust rääkida toiduraiskamise vältimisest kogu Eesti toidutarneahelas toidu tootmisest tarbimiseni. Seminaril kaardistatakse kitsaskohti, mis põhjustavad toidujäätmete teket, mõeldakse üheskoos võimalikele lahendustele ning jagatakse kogemusi toidujäätmete ja toidukadude vältimise teemal.

Seminar toimub 23. jaanuaril 2020 algusega kell 10.00 Sotsiaalministeeriumis (ministeeriumite ühishoone, Suur-Ameerika 1, Tallinn).

Üritusele registreerumine on lõppenud.

Lisainfo

Siret Talve
siret.talve@agri.ee
tel 625 6236

Ahto Tilk
ahto.tilk@agri.ee
tel 625 6221

Eesti toidupoliitika labori kutsusid ellu Sotsiaalministeerium ja Maaeluministeerium Euroopa Komisjoni rahastatud programmi Horizon 2020 projekti Fit4Food2030 toel, et parandada toidusüsteeme teaduse ja innovatsiooni abil. Labor rakendab lahenduste leidmiseks kaasavaid ja inimesekeskseid poliitika kujundamise meetodeid.

Ürituse korraldajate logod.

Päevakava

Aeg Päevakava punkt
10.00–10.30 Kogunemine ja tervituskohv
10.30–11.00 Avasõnad ja ettekanne ministeeriumide tegevustest toidujäätmete ja toidukadude vältimise valdkonnas. Marika Priske, Sotsiaalministeerium; Kaupo Heinma ja Kristel Murumaa, Keskkonnaministeerium
11.00–11.20 "Toidujäätmete ja -kadude teke esmatootmises". Rando Värnik, Eesti Maaülikool
11.20–12.20 Töötuba-arutelu „Toidujäätmete ja toidukadude tekke probleemid ja põhjused“
12.20–13.05 Lõuna
13.05–13.25 "Agronomical high valued products from waste streams? And how this benefits society, industry and farmers." Eljas Jokinen, SoilFood (ettekanne inglise keeles, slaidid eesti keeles)
13.25–13.45 "Võimalused toidusüsteemis jääkide ja kadude vältimiseks, vähendamiseks ning väärindamiseks SEI uuringute põhjal". Evelin Piirsalu, SEI
13.45–14.45 Töötuba-arutelu "Toidujäätmete ja toidukadude vältimise lahendused, uuringud ja innovatsioon"
14.45–15.05 Kohvipaus
15.05–15.45 Töötubade kokkuvõte / diskussioon