Sa oled siin

Algas üle-eestiline avatud toidutööstuste nädal

10. oktoober 2016 - 12:45
Kandik võileibadega suurel laual, mille ümber seisavad koolilapsed.
Avalöök avatud toidutööstuste nädalale anti eile, 9. oktoobril Tallinnas AS-is Leibur, kus koolilapsed koos suuremate toidutööstuste juhtidega valmistasid Eesti unistuste võileibu. Foto: Katrin Press.

10.–14. oktoobrini toimub esmakordselt üle-eestiline avatud toidutööstuste nädal. Külalisi võtavad alates tänasest vastu 18 Eesti toidutööstust, kokku toimub nädala jooksul üle 80 ekskursiooni.

„Esmakordselt avavad Eesti toidutööstused ühiselt oma uksed ja nädala jooksul saab üle Eesti tutvuda piima-, pagari-, joogi-, kala-, valmistoidu-, jäätise- ja kondiitritööstustega,“ ütles Maaeluministeeriumi Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. „See on väga hea võimalus näha, kuidas valmib suurem osa toidust meie toidulaual. Näha saab tootmisi kalatööstusest kuni suurima toiduõlitehaseni Jõgevamaal Painkülas.“

Tänavu võtavad avatud toidutööstuste nädalal külalisi vastu 18 Harjumaa, Järvamaa, Jõgevamaa, Lääne-Virumaa, Põlvamaa, Pärnumaa ja Tartumaa ettevõtet. Kokku on plaanis üle 80 ekskursiooni ettevõtetesse.

Kuna kohtade arv on piiratud, tuleb avatud toidutööstuse nädala ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt registreerida http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toostuste-nadal. „Huvi osalemise vastu on olnud suur, kuid mitmele ekskursioonile on veel kohti,“ selgitas Kadi Raudsepp.

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Fotod avamiselt

Avalöök avatud toidutööstuste nädalale anti eile, 9. oktoobril Tallinnas AS-is Leibur, kus koolilapsed koos suuremate toidutööstuste juhtidega valmistasid Eesti unistuste võileibu.

Taust

  • Tänavu võtavad avatud toidutööstuste nädalal külalisi vastu 18 ettevõtet. Külastada saab piima-, pagari-, joogi-, kala-, valmistoidu-, jäätise- ja kondiitritööstusi. Uksed avavad Salvest, Põltsamaa Felix, A. Le Coq, Leibur, Lõuna Pagarid, Premia Tallinna Külmhoone, Balsnack, Saku Õlletehas, Kalev, Balbiino, Ecofarm, Joel Ostrat, Eesti Pagar, Artocarpus, Estover Piimatööstus, Väike Rootsi, Saidafarm, Scanola Baltic (Olivia).
  • Kuna kohtade arv on piiratud, tuleb ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt bronn.ee keskkonnas registreerida (http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toostuste-nadal). Sündmuse leiab Facebookis www.facebook.com/events/1738606863058364.
  • Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Maaeluministeerium ühes koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“, Eesti toidu kuu 2015. ja 2016. aastal ning 2015. ja 2016. aastal toimunud üle-eestilise avatud talude päeva.

Veel uudiseid samal teemal

Putukas lendamas taimeõiele.
24.09.2020|Maaeluministeerium

Taimetervise aasta fotokonkursile esitati 108 fotot

Maaeluministeerium, Põllumajandusamet ja Põllumajandusuuringute Keskus korraldasid rahvusvahelise taimetervise aasta raames riikliku fotokonkursi, kuhu 52 autorit esitasid kokku 108 fotot.

Maal elamise päeva logo.
22.09.2020|Maaeluministeerium

Arvo Aller: Koroona ajal alanud maale minemise jätkumist tuleb toetada erinevate meetmetega

Maaeluminister Arvo Aller, kes osaleb täna külaliikumise Kodukant eestvedamisel toimuval maal elamise päeva avaüritusel Raplas ettekandega „Kodu maale“, leiab et kevadise koroonapuhangu ajal alanud inimeste maale tagasi pöördumist tuleb toetada erinevate meetmetega.