Sa oled siin

Algaval kalanädalal kostitatakse kalatoitudega tervishoiutöötajaid

20. september 2021 - 7:34
Kiluvõileivad pošeeritud munadega ja katteta leivaviilud puidust serveerimisealusel.
Foto: Maaeluministeerium.

Eesti toidu kuu raames toimuval kalanädalal pakub Tartu Ülikooli Kalanduse Teabekeskus koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega tänavu kalalõunaid tervishoiutöötajatele.

„Tegu on sümboolse tänukummardusega tervishoiutöötajate ees, kes pühenduvad iga päev tuhandete abivajajate aitamisele,“ lausus Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik.

Kuuendat korda toimuva kalanädala eesmärgiks on tutvustada värsket ning heade maitseomadustega eestimaist kasvanduskala. Tippkokad on spetsiaalselt kalanädalaks valmistanud menüüd angersägast, tuurast, vikerforellist, karpkalast ja angerjast. Hõrgud lõunad jõuavad järgmise viie päeva jooksul tervishoiutöötajateni Saaremaa, Viljandi, Valga, Järvamaa ja Tartu Ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haiglas.

„Kui me oleme traditsiooniliselt rääkinud kalanädalal kala kasulikkusest, siis tervishoiutöötajaid selles veenda ei ole vaja. Küll aga on meil hea meel, et saame järgnevate päevade jooksul tutvustada neile kohalikest kasvandustest pärit kalu, mis oma värskuses sobiks rikastama iga tervishoiuasutuse toidulauda,“ sõnas Toomas Armulik. 

Eesti toidu kuul septembri lõpus toimuv kalanädal on kujunenud ilusaks traditsiooniks, mille käigus on peakokad varem valmistanud kalatoite nii erinevates õppeasutustes kui ka kaitseväes. 

Seekordsel kalanädalal tehtavate toitude retseptid laetakse igal päeval üles veebilehele kalatoidud.ee.

Vaata, kes toite teevad ja milliseid kalast tehtud roogi on tervishoiutöötajatel eri haiglates oodata.

  • Esmaspäeval, 20. septembril läheb Ylicool Cateringi peakokk Urpo Reinthal Tartu Ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haiglasse, kus valmistab lõuna angersägast.
  • Teisipäeval, 21. septembril läheb Markofka Toidutoa peakokk Inga Paenurm Saaremaa haiglasse, kus valmib lõuna vikerforellist.
  • Kolmapäeval, 22. september läheb presidendi peakokk Taigo Lepik Viljandi haiglasse, et valmistada lõuna tuurast.
  • Neljapäeval, 23. septembril on MTÜ Parim Valik gurmeeretkede peakokk Silver Ulm Valga haiglas ja teeb seal lõuna angerjast.
  • Reedel, 24. septembril kokkab restorani Mimosa peakokk Juhan Heinsalu Järvamaa haiglas, et valmistada lõuna karpkalast.

Veel uudiseid samal teemal

Pildil vasakult: Urmas Kruuse, maaeluminister; Kaja Piirfeldt, aasta põllumees 2021; Sivar Irval, EPKK nõukogu esimees; Uno Kaldmäe, Eesti Leivaliit; Roomet Sõrmus, EPKK juhatuse esimees.
13.10.2021|Maaeluministeerium

Maaeluministeerium osaleb Eesti põllumajanduse aastanäitusel

Täna ja homme, 13.–14. oktoobril toimub Eesti Rahva Muuseumis taas Eesti põllumajanduse aastanäitus, mis toob kaheks päevaks Tartusse kokku Eesti põllumajandussektori tipud.

Euroopa Liidu ja liikmesriikide lipud mastireas.
13.10.2021|Maaeluministeerium

Euroopa Liidu põllumajandusministrid arutlesid põllumajanduse panuse üle ELi kliimaeesmärkide saavutamisel

Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu kohtumisel oli ühe olulise teemana arutlusel liidu kliimapaketi „Eesmärk 55“ sihtide saavutamine.