Sa oled siin

Avatud toidutööstused ootavad külalisi 1. juunini

30. mai 2019 - 15:38
Avatud toidutööstuste nädal Salvestis. Foto: Maaeluministeerium
Avatud toidutööstuste nädal Salvestis. Foto: Maaeluministeerium

Avatud toidutööstuste nädal on täies hoos ning seni on tööstuseid juba külastanud või külastustele registreerunud pea 1000 inimest. Tööstuseid on võimalik külastada veel 1. juunini.

Ekskursioonidele registreerumine on veel avatud ning vabu kohti on ka laupäevastele külastustele. Harju- ja Viljandimaal võivad rõõmustada piimatoodete sõbrad, sest nii Esko talus kui ka Pajumäe talus on 1. juuni ekskursioonidele veel vabu kohti. Pärnumaal näitab Jaanihanso, kuidas Eesti õunu, pirne ja mustsõstraid traditsiooniliste vahuveinitootmise meetodite järgi väärindada.

Samuti asub Pärnumaal silmapaistvalt omanäoline Tamme talu ürdiaed (Tamme aiandustalu), kus kasvatatakse maitse-, lõhna- ja ravimtaimi, tšillipipart ning marju ja valmistatakse neist mitmeid erinevaid tooteid. Tartumaal tasub tõtata Eesti Leivatööstusesse, kus toimub leibade ja saiade ning tortide ja kookide degustatsioon. Jõgevamaal aga ootab veel homme külalisi Scanola rapsiseemne töötlemistehas Painkülas, mis toodab kodumaistest rapsiseemnetest kuumpressimismeetodil proteiinirikast rapsikooki, söödaõli ja rafineeritud rapsiõli Olivia.

Kokku võõrustavad külalisi 28 toidutööstust Eesti nii suurematest kui ka väiksematest kohtadest. Huvilistele avavad oma uksed Tartu Mill, Santa Maria, Lõuna Pagarid, Jaanihanso, Leibur, Rakvere Lihatööstus, Hiiumaa Köök ja Pagar,  Luke Farmimeierei,  Liviko, Saku Õlletehas, Esko Talu,  Balbiino,  Tamme Aiandustalu, Eesti Leivatööstus, Olivia (Scanola), Saaremaa Piimatööstus, Põltsamaa Felix, Chocolala, Moe Peenviinavabrik, A Le Coq, Pajumäe Talu, Tallegg, Kalev, Mamma (Saarioinen),  Salvest, Uvic, Tere, Saue Production. Toidutööstuste külastustele tuleb ette registreeruda veebilehel www.eestitoit.ee.

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Veel uudiseid samal teemal

Naine hakkimas lõikelaual ürte.
11.12.2019|Maaeluministeerium

Toiduhügieeni uuring: pooled tarbijatest kontrollivad alati toidu säilimisaega

Eesti tarbijad on hakanud rohkem lugema toidu märgistust ja pea pooled vastajatest kontrollivad alati toidu säilimisaega, selgus Maaeluministeeriumi tellitud värskest toidu märgistamise ja toiduhügieeni tarbijauuringust.

Endine maaeluminister Mart Järvik üle andmas 2019. aasta Eesti toidupiirkonna rändkahvlit Vana-Võromaa esindajatele.
10.12.2019|Maaeluministeerium

Taotlusi 2020. aasta toidupiirkonna tiitlile saab esitada veel kaks päeva

Maaeluministeeriumi välja kuulutatud konkursi „Eesti toidupiirkond 2020“ tähtaeg on 12. detsembril, mis tähendab, et kandideerimistaotlusi saab esitada veel kahe päeva jooksul.