Sa oled siin

Eesti toitu esitletakse mainekas Saksamaa kaubamajas

4. veebruar 2019 - 11:45
Eesti tootjate toidutooted Rimi kaubamajas.
Foto: Katrin Press / Maaeluministeerium.

11.–23. veebruarini toimuvad Berliinis KaDeWe kaubamajas Eesti toidu nädalad, kus tutvustatakse meie toitu ja toidutootjaid.

„Saksamaa on Eesti toidusektori jaoks väga oluline sihtriik ning oleme juba aastaid Grüne Woche messil sakslastele Eesti toitu tutvustanud. Nüüd on aga meile antud erakordne võimalus korraldada eraldiseisev Eesti toidu väljapanek ka mainekas Berliini kaubamajas KaDeWe,“ sõnas maaeluminister Tarmo Tamm.

Minister Tamm lisas: „KaDeWes oma toodangu tutvustamine annab Eesti toidutootjatele võimaluse jõuda ka KaDeWe kaubamaja riiulile ja leida Saksa turult võimalikke koostööpartnereid.“

Eesti tooted KaDeWe nädalatele valis kaubamaja ise. Selle tarbeks esitati neile ligi 160 toodet 38 Eesti ettevõttelt. Kaubamaja valis välja tooted 25 ettevõttelt: Aablu OÜ Kolk Brewery, Amoor OÜ, Artisan Honey OÜ, Balsnack International Holding AS, Chocolala OÜ, City Cider  OÜ, Freezedry OÜ, Haage Joogid OÜ, Heimtal Spirits OÜ, Jaanihanso OÜ, Linnamäe Lihatööstus AS, Liviko AS, Moe OÜ, Ecomari / Mooncat Consulting OÜ, Nordic Honey OÜ, Orkla Eesti AS, Peenjoogivabrik Nudist OÜ, Põhjala Brewing AS, Rõngu Mahl AS, Saaremaa Piimatööstus AS, Saku Õlletehas AS, SirLoin OÜ, Tanker OÜ, Valio Eesti AS, Õllenaut OÜ.

KaDeWe Eesti nädalatel osaleva ettevõtte Nordic Honey OÜ asutaja ja tegevjuht Kadri Mets sõnas, et KaDeWe kaubamaja toiduosakond on Euroopa üks prestiižsemaid poode, kuhu sisse saamine on Nordic Honey jaoks olnud juba mitu aastat eraldi eesmärk: „Kahjuks on aga väikse tootjana jala ukse vahele saamine üsna keeruline ning seda tänuväärsem on sellise projekti korraldamine. Kindlasti võiks kaaluda sama kontseptsiooni kasutamist ka mujal riikides, kuna see loob tõeliselt hea platvormi Eesti tootjatele kontaktide leidmisel välisriigis.“

Lisaks Eesti toidule kaastakse Eesti nädalatele KaDeWes ka Eesti disaini. Oma toodetega on väljas NÜÜD Ceramics, MINUMO ja UUP Disain. Eesti väljapanekuala on disaininud sisearhitekt Kadri Tamme koostöös Alari Orava ja agentuuriga AKU. Eesti väljapanek asub u 40m2 suurusel pinnal ning kestab kaks nädalat.

Veel uudiseid samal teemal

Maaeluminister Mart Järvik ja Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti Eesti Taimekasvatuse Instituudi teraviljade aretuskeskuse ees.
18.09.2019|Maaeluministeerium

Täna avati taimekasvatuse instituudi uus aretuskeskus

Täna, 18. septembril avati Jõgeva alevikus Eesti Taimekasvatuse Instituudi uus teraviljade aretuskeskus. Aretuskeskuses on koos kõik vajalikud ruumid suvinisu-, talinisu-, odra-, kaera- ja rukkisortide aretamiseks.

2019. a parimad mahetooted laual.
15.09.2019|Maaeluministeerium

Eesti toidu kuu: 2019. a parima mahetootja tiitel läks lihaveisekasvatajatele

Mahekonkursside parimad on selgunud. Tänavune parim mahetootja on Tiina ja Ivo Tomsoni ettevõte Vilsi OÜ. Aasta parim mahetoit on Saaregurmee OÜ tootesari BabyCool ja parim mahejook Peenjoogivabrik Nudist OÜ vahuvein Rabarbra Brut Organic. Täna Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval valisid külastajad oma lemmikuks La Muu ASi piparmündi-stracciatella jäätise.