Sa oled siin

Järgmisel kevadel võtab Pärnumaa Peipsimaalt üle toidupiirkonna tiitli

11. detsember 2017 - 15:28
Eesti toidu programmi tunnusgraafika.

Maaeluministeerium valis 2018. aasta Eesti toidupiirkonnaks nelja kandidaadi seast Pärnumaa. Aasta toidupiirkonda valitakse, et aidata kaasa kohaliku toidu ja toidukultuuri tutvustamisele.

„Pärnumaale viib toidupiirkonna tiitli värskete ideedega hea programm, tugev meeskond ning kogu maakonda kattev plaan siduda tervikuks nii Pärnu linn kui ka väljapoole jääv maapiirkond, toidusündmused ja kohalikud tootjad nii linnas kui ka maal, sealhulgas Kihnu saarel ja Soomaal. Kõik see kokku loob külastaja jaoks väga mitmekihilise sihtkoha ja palju avastamisrõõmu,“ ütles Maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp.

Tänavune konkurss oli väga tasavägine ning kõik neli konkursile esitatud taotlust sisaldasid head programmi ning plaani, kuidas oma piirkonda toidu kaudu esile tõsta ning kohaliku toiduga tegelevate ettevõtjate vahel koostööd edendada. „Saaremaa, Läänemaa ja Vana-Võromaa tegid kandideerimisel ära suure ja tunnustamist väärt töö ja me ootame neid aasta pärast taas kandideerima,“ märkis Raudsepp.

Kadi Raudsepp selgitas, et Pärnumaa maitsete aasta tiitel antakse üle 2018. aasta mai esimestel päevadel, mistõttu maitsete aastaga saab seostada üritusi, mida korraldatakse 2018. aasta maist  kuni 2019. aasta mai alguseni, mil toidupiirkonna tiitel rändab edasi järgmisele piirkonnale.

Maaeluministeerium kuulutas konkursi 2018. aasta Eesti toidupiirkonna tiitli kandja leidmiseks välja oktoobris. Kokku laekus konkursile neli taotlust, millest toidu- ja turismivaldkonna ekspertidest koosnev komisjon valis välja 2018. aasta tiitlikandja. 2016. aasta oli Hiiumaa maitsete aasta ja praegu on kord Peipsimaa käes.

Taust

  • Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse alates 2016. aastast Eesti toidupiirkonda, kus toodetud toidule ja mille toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu.
  • Koos tiitliga antakse toidupiirkonnale üle ka 1,5 meetri pikkune kahvel. 2016. aastal kandis tiitlit Hiiumaa, 2017. aastal Peipsimaa.
  • Toidukuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015–2020", mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.
  • Vaata ka www.eestitoit.ee ja www.facebook.com/Eestitoit

Veel uudiseid samal teemal

Maaeluministeeriumi logo.
20.09.2018|Maaeluministeerium

Muutmisel on Muuga sadama piiripunkti lahtioleku aeg

Maaeluministeerium saatis Vabariigi Valitsusele kinnitamiseks Vabariigi Valitsuse 28. aprilli 2004. a määruse nr 154 “Nõuded loomade ja loomsete saaduste impordiks ettenähtud piiripunktile ja piiripunktide lahtioleku ajad, piiripunktide Euroopa Komisjoni loetellu kandmise ja sealt väljaarvamise alused, nõuded menetlusele ja menetlemise kord” muutmise eelnõu.

Kiluvõileivad rukkilillegarneeringuga.
20.09.2018|Maaeluministeerium

Tippkokad valmistavad kalanädalal kaitseväelastele kalaroogasid

24. septembril algab Eesti toidu kuu raames kalanädal. Kaheksasse Eesti kaitseväe väeossa lähevad külla tippkokad, kes valmistavad kaitseväelastele kohalike kalakasvanduste saagist kalatoite.