Sa oled siin

Kruuse: jaekaubandus ja toidutöötlejad on valmis sealihasektori olukorraga arvestama

6. august 2015 - 15:06
Urmas Kruuse portreefoto.
"Kõige olulisem ongi praegu, et jaekaubanduses ja tööstuses pandaks tugevat rõhku Eesti sealiha eelistamisele," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. Foto: Riigikantselei.

Maaeluminister Urmas Kruuse ütles pärast kohtumist jaekaubandusettevõtete ja toidutöötlejatega kohtumist, et võttis kohtumiselt kaasa teadmise kaubanduse ja töötlejate valmisolekust arvestada sealihasektori raske olukorraga.

„Võtsin tänaselt kohtumiselt kaubandusettevõtted ja toidutöötlejatega kaasa teadmise, et Eesti sealihasektori raske olukorraga arvestatakse,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. „Sigade Aafrika katk on pannud sealihasektori surve alla. Kõige olulisem ongi praegu, et jaekaubanduses ja tööstuses pandaks tugevat rõhku Eesti sealiha eelistamisele.“

Maaeluminister Urmas Kruuse kohtus täna Eesti jaekaubandusettevõtete ja toidutöötlejate esindajatega. Kohtumisel osalesid Eesti Toiduainetööstuse Liidu, AS Atria Eesti, A-Vorst OÜ, Eesti Kaupmeeste Liidu, AS Selveri, Prisma Peremarket AS-i ja Rimi Eesti Food AS-i esindajad.

Sigade Aafrika katku puudutav teave on koondatud veebilehele www.seakatk.ee ning küsimusi ja infot taudikahtlusega loomadest saab jätta VTA vihjetelefonil 605 4750. Jooksvat infot edastatakse Veterinaar- ja Toiduameti Twitteri kontol https://twitter.com/VTA_agri.

Veel uudiseid samal teemal

26.05.2017|Maaeluministeerium

Ühistuline piimatööstus jätab Eestisse rohkem jõukust

Maaeluminister Tarmo Tamm ütles, et PRIA ekspertkomisjoni eilne ettepanek toetada uue piimatööstuse rajamisel E-Piima Tootmise projekti on suur samm piimatootjate ühistegevuse kaudu Eesti majanduse elavdamiseks.

Foto: Tiit Koha.
26.05.2017|Maaeluministeerium

Lihatööstuse tööviljakus kasvab keerulisest turuolukorrast hoolimata

Lihatööstuse efektiivsus on investeeringute tulemusena viimasel kolmel aastal oluliselt tõusnud ning 2016. aasta tööviljakus suurenes vaatamata keerulisele turuolukorrale lihasektoris 3,8 protsenti, selgub Maaeluministeeriumis koostatud Eesti lihatöötlemise sektori 2016. aasta ülevaatest.