Sa oled siin

Laulupeol avatakse Eesti toidu väljak

4. juuli 2014 - 9:48
Laulu- ja tantsupidu "Aja puudutus. Puudutuse aeg"
Laulu- ja tantsupeo raames toovad Eesti toidu tegijad ühiselt peole meie köögi parimad palad.

Täna, 4. juulil avatakse laulu- ja tantsupeo „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ raames Tallinna lauluväljakul Eesti toidu väljak. Esmakordselt laulupidude ajaloos toovad Eesti toidu tegijad ühiselt peole meie köögi parimad palad.

„Eesti toidu toorained on sageli väga lihtsad ja neid tunti juba enne esimest laulupidugi 145 aastat tagasi. Toiduväljakul näeb ja saab maitsta meie kööki kogu selle rikkuses – lihtsast karaskist tänapäeva tippkokkade teosteni,“ ütles põllumajandusminister Ivari Padar.

Ta lisas, et peame eesti toitu kui kultuuri ja järjepidevuse kandjat ise kõrgelt hindama. „Sellest on kantud ka Eesti toidutegijate - põllumeestest kuni tippkokkadeni – ühine tulek eesti rahva kõige olulisemale sündmusele“.

Eesti toidu väljak asub lauluväljakule Mere väravast sisenedes paremat kätt ja see koosneb kolmest osast: Eesti Peakokkade Ühenduse, Eesti toidutööstuste ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ning kohalike toiduvõrgustike telgist. Kokku pakutakse väljakul mõnekümne ettevõtte toodangut.

Publik saab Eesti toidu väljakule reedel alates kella 19.30 (enne reede, 4. juuli õhtul lauluväljakul algavat Pillipidu).

Põllumajandusministeerium korraldab Eesti toidu väljakut koostöös Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse ning kaheksa Eesti toidusektori organisatsiooniga (Eesti Peakokkade Ühendus, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Aiandusliit, MTÜ Saaremaa Turundusühing, MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök, Viru Toit, MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti).

Veel uudiseid samal teemal

2019. a parimad mahetooted laual.
15.09.2019|Maaeluministeerium

Eesti toidu kuu: 2019. a parima mahetootja tiitel läks lihaveisekasvatajatele

Mahekonkursside parimad on selgunud. Tänavune parim mahetootja on Tiina ja Ivo Tomsoni ettevõte Vilsi OÜ. Aasta parim mahetoit on Saaregurmee OÜ tootesari BabyCool ja parim mahejook Peenjoogivabrik Nudist OÜ vahuvein Rabarbra Brut Organic. Täna Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval valisid külastajad oma lemmikuks La Muu ASi piparmündi-stracciatella jäätise.

Peakokad lastega aruteluringis.
13.09.2019|Maaeluministeerium

Peakokad hakkavad koos lastega kokkama

Täna, 13. septembril toimus Jüri Gümnaasiumis projekti „Peakokad koolis“ pidulik avaüritus, kus osalejad said maitsta peakokkade ning kooliõpilaste ühise töö tulemusel valminud toite ning mõelda kaasa, kuidas kaasata lapsi toidutegemisse.