Sa oled siin

Maaeluministeerium toetab toidusektori ekspordivõimaluste edendamist

10. september 2018 - 13:06
Laps ja vanem koos õunu pesemas.
Foto: Timo Anis / Maaeluministeerium.

Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas toidu ekspordivõimaluste edendamise määruse, millega toidu käitlejad saavad taotleda toetust ekspordi sihtturgudel uute ärikontaktide leidmiseks ja toodete tutvustamiseks.

„Tegevuste eesmärk on võimaldada Eesti toidusektori ettevõtjatel leida või laiendada olemasolevaid ekspordivõimalusi uutel sihtturgudel,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Ekspordi edendamine on meie toidusektori jätkusuutlikkuse tagamiseks oluline ja seetõttu püüame ministeeriumis leida erinevaid võimalusi sektori toetamiseks.“

Määruses nimetatud tegevustes osalemine võimaldab Eesti toidusektoril kasvatada ekspordivõimekust, arendada ettevõtjate ekspordikompetentsi, kasvatada teadlikkust sihtturgudest ning rahvusvahelise kontaktibaasi laiendamist.

Nimetatud tegevusteks võivad olla nt ekspordi sihtturgu tutvustava seminari korraldamine, ekspordi sihtturul tegutseva ettevõtjaga uute ärikontaktide leidmiseks kohtumise korraldamine, ekspordi sihtturul ekspordipotentsiaaliga toote tutvustamine, ettevõtte külastuse korraldamine.

Määrusega sätestatud tegevustes saavad osaleda ettevõtjad, kelle põhitegevusala on toidu käitlemine. Toetusmeetme rakendamist rahastatakse Eesti riigieelarvest.

Veel uudiseid samal teemal

Marjapõõsad metsas.
26.11.2020|Maaeluministeerium

Homme kuulutatakse välja tänavused parimad mahetootjad ja mahetooted

Reedel, 27. novembril kuulutatakse mahepõllumajanduse aastakonverentsil välja konkursside „Parim mahetootja 2020“ ja „Parim mahetoode 2020“ võitjad.

Hommikupäike udusel heinamaal.
24.11.2020|Maaeluministeerium

Arvo Aller tutvustas Riigikogule „Põllumajanduse ja kalanduse valdkonna arengukavaga aastani 2030“

Riigikogu tänasel, 24. novembri täiskogu istungil tutvustas maaeluminister Arvo Aller põllumajanduse ja kalanduse valdkonna arengukava aastani 2030, mille üldeesmärk on, et Eesti toit oleks eelistatud, keskkond ja elurikkus hoitud, toidusektori ettevõtted edukad ning maa- ja rannakogukonnad elujõulised.