Sa oled siin

Tegevusvaruks soetatud sealihakonservid on jagatud

2. veebruar 2017 - 15:43
Maaeluministeeriumi majasilt.
Foto: Merike Koov.

Seakatku tõkestamiseks kehtestatud piirangutsoonist pärinevate sigade lihast valmistatud ligi 900 000 sealihakonservi jaotati läbi kohalike omavalitsuste toimetulekuraskustes inimestele, ligi 50 000 konservi jagati Eesti kaitseväele, Päästeametile, Politsei- ja Piirivalveametile ning Sisekaitseakadeemiale.

Maaeluministeerium soetas ajavahemikul 2015. aasta novembrist kuni 2016. aasta veebruari lõpuni riigi tegevusvarusse kokku ligi 950 000 sealihakonservi. Konservid valmistati seakatku leviku tõkestamiseks kehtestatud III piirangutsoonist pärinevate Veterinaar- ja Toiduameti poolt kontrollitud sigade lihast.

Koostöös Sotsiaalministeeriumi ja kohalike omavalistustega jagati ligi 900 000 sealihakonservi vaesusriski vähendamiseks ja vaesuse leevendamiseks puudust kannatavatele inimestele sotsiaalabi meetmete kaudu. Ülejäänud konservid anti üle riigikaitse ülesannete täitmiseks Siseministeeriumi allasutustele ja Kaitseväele.  Kõik tegevusvarusse soetatud sealihakonservid on jagatud.

Konserve jagati vastavalt kohalike omavalitsuste poolt esitatud taotlustele. Maaeluministeeriumi ning Sotsiaalministeeriumi vahelise koostööleppe alusel esitasid kohalikud omavalitsused taotlused Sotsiaalministeeriumile ning Maaeluministeerium korraldas konservide transpordi ja üleandmise.

Vabariigi Valitsus otsustas 2015. aasta oktoobris eraldada riigi tegevusvarusse sealihakonservide soetamiseks kuni 1,78 miljonit eurot.

Veel uudiseid samal teemal

2019. a parimad mahetooted laual.
15.09.2019|Maaeluministeerium

Eesti toidu kuu: 2019. a parima mahetootja tiitel läks lihaveisekasvatajatele

Mahekonkursside parimad on selgunud. Tänavune parim mahetootja on Tiina ja Ivo Tomsoni ettevõte Vilsi OÜ. Aasta parim mahetoit on Saaregurmee OÜ tootesari BabyCool ja parim mahejook Peenjoogivabrik Nudist OÜ vahuvein Rabarbra Brut Organic. Täna Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval valisid külastajad oma lemmikuks La Muu ASi piparmündi-stracciatella jäätise.

Peakokad lastega aruteluringis.
13.09.2019|Maaeluministeerium

Peakokad hakkavad koos lastega kokkama

Täna, 13. septembril toimus Jüri Gümnaasiumis projekti „Peakokad koolis“ pidulik avaüritus, kus osalejad said maitsta peakokkade ning kooliõpilaste ühise töö tulemusel valminud toite ning mõelda kaasa, kuidas kaasata lapsi toidutegemisse.