Sa oled siin

Valmis toidu ohutu valmistamise juhend

7. veebruar 2020 - 10:55
Mees suurköögis tomatit hakkimas.
Foto: Louis Hansel / unsplash.com.

Maaeluministeeriumi ning Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) koostöös valmis toitlustajale mõeldud juhend, mis on abiks toiduohutuse juhtimissüsteemi väljatöötamisel ja hügieeninõuete täitmisel.

Juhendis selgitatakse lihtsal viisil toiduhügieeninõudeid alates toidu vastuvõtmisest kuni tarbijale üleandmiseni.

Igas käitlemisetapis iseloomustatakse võimalikke ohte ning antakse nõuandeid, kuidas ohte kontrollida ja mida teha juhul, kui midagi läheb valesti.

Juhendi lõpus on dokumendivormid, mida täites saab toitlustaja kontrollida toidukäitlemise ohutust oma ettevõttes.

Dokumendi väljatöötamisel kasutati Põhja-Iirimaa Toidustandardite Agentuuri ja Iirimaa Toiduohutuse Ameti 2015. aastal ilmunud väljaannet „Safe Catering – Your Guide to Making Food Safely“.

Eestikeelse juhendi „Ohutu toitlustamine – toidu ohutu valmistamise juhend“ väljaandja on Maaeluministeerium ning selle saab kätte nii ministeeriumi kui ka VTA kodulehelt.

Veel uudiseid samal teemal

Eesti maaelu arengukava logo.
13.08.2020|Maaeluministeerium

Koroonakriisis kannatada saanud põllumajandustoodete töötlejad ja turustajad saavad maaelu arengukavast toetust

Valitsus kinnitas täna maaeluministeeriumi ettepanekul Eesti maaelu arengukava (MAK) 2014‒2020 kuuenda muudatuste paketi. Arengukavasse lisandub erakorraline toetus põllumajandustoodete töötlemise ja turustamisega tegelevatele ettevõtetele, kelle tegevust on COVID-19 negatiivselt mõjutanud.

Laps vanemaga koos õunu pesemas.
12.08.2020|Maaeluministeerium

Konkursi „Märka Leaderit 2.0“ võitjad on selgunud

Põllumajandusuuringute Keskus koostöös Maaeluministeeriumiga algatas veebruaris konkursi „Märka Leaderit 2.0“, et tuua esile Eesti maaelu arengukava 2014–2020 Leader-toetusmeetme parimad projektinäited. Üle-eestilisele konkursile laekus kokku 80 projekti.