Sa oled siin

Valmis toidu ohutu valmistamise juhend

7. veebruar 2020 - 10:55
Mees suurköögis tomatit hakkimas.
Foto: Louis Hansel / unsplash.com.

Maaeluministeeriumi ning Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) koostöös valmis toitlustajale mõeldud juhend, mis on abiks toiduohutuse juhtimissüsteemi väljatöötamisel ja hügieeninõuete täitmisel.

Juhendis selgitatakse lihtsal viisil toiduhügieeninõudeid alates toidu vastuvõtmisest kuni tarbijale üleandmiseni.

Igas käitlemisetapis iseloomustatakse võimalikke ohte ning antakse nõuandeid, kuidas ohte kontrollida ja mida teha juhul, kui midagi läheb valesti.

Juhendi lõpus on dokumendivormid, mida täites saab toitlustaja kontrollida toidukäitlemise ohutust oma ettevõttes.

Dokumendi väljatöötamisel kasutati Põhja-Iirimaa Toidustandardite Agentuuri ja Iirimaa Toiduohutuse Ameti 2015. aastal ilmunud väljaannet „Safe Catering – Your Guide to Making Food Safely“.

Eestikeelse juhendi „Ohutu toitlustamine – toidu ohutu valmistamise juhend“ väljaandja on Maaeluministeerium ning selle saab kätte nii ministeeriumi kui ka VTA kodulehelt.

Veel uudiseid samal teemal

Lapsed lehma karjatamas.
19.02.2020|Maaeluministeerium

Jõustuvad piimalehmakasvatajatele makstavate otsetoetuste uued tingimused

19. veebruaril Riigi Teatajas avaldatud määruse kohaselt kehtestatakse piimalehma kasvatamise otsetoetus Saaremaal, Hiiumaal, Muhus, Kihnus ja Ruhnus ning sellega seoses muudetakse ka piimalehma kasvatamise otsetoetuse määrust.

Kolm kalalaeva püügil.
14.02.2020|Maaeluministeerium

Kohapüük Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel peatatakse

Maaeluminister Arvo Aller allkirjastas täna, 14. veebruaril käskkirja esimese poolaasta kohapüügi peatamiseks Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel.