Sa oled siin

Valmis toidu ohutu valmistamise juhend

7. veebruar 2020 - 10:55
Mees suurköögis tomatit hakkimas.
Foto: Louis Hansel / unsplash.com.

Maaeluministeeriumi ning Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) koostöös valmis toitlustajale mõeldud juhend, mis on abiks toiduohutuse juhtimissüsteemi väljatöötamisel ja hügieeninõuete täitmisel.

Juhendis selgitatakse lihtsal viisil toiduhügieeninõudeid alates toidu vastuvõtmisest kuni tarbijale üleandmiseni.

Igas käitlemisetapis iseloomustatakse võimalikke ohte ning antakse nõuandeid, kuidas ohte kontrollida ja mida teha juhul, kui midagi läheb valesti.

Juhendi lõpus on dokumendivormid, mida täites saab toitlustaja kontrollida toidukäitlemise ohutust oma ettevõttes.

Dokumendi väljatöötamisel kasutati Põhja-Iirimaa Toidustandardite Agentuuri ja Iirimaa Toiduohutuse Ameti 2015. aastal ilmunud väljaannet „Safe Catering – Your Guide to Making Food Safely“.

Eestikeelse juhendi „Ohutu toitlustamine – toidu ohutu valmistamise juhend“ väljaandja on Maaeluministeerium ning selle saab kätte nii ministeeriumi kui ka VTA kodulehelt.

Veel uudiseid samal teemal

Maaeluministeerium
27.07.2021|Maaeluministeerium

Avatud talude nädalvahetusel sündis uus külastusrekord

24. ja 25. juulil oli üle Eesti külastajatele avatud 299 talu, kuhu tehti nädalavahetusel kokku üle 234 000 külastuse. Tegemist on praeguseks seitsmel järjestikusel aastal toimunud avatud talude päeva külastusrekordiga.

27.07.2021|Maaeluministeerium

Keskmised ja suured ettevõtted saavad taotleda toetust töötlemishoonete rajamiseks

Maaeluminister allkirjastas eelnõu, millega võimaldatakse keskmise suurusega ettevõtjatel ja suurettevõtjatel lisaks seadmete ostmisele taotleda toetust ka töötlemiseks vajalike ehitiste ehitamiseks.